Korttitulostimet siirtävät kuvan digitaalisesta tiedostosta kortille, korttitulostus tapahtuu sublimaatio-, suorasiirto- tai lämpösiirtotekniikalla. Lisäksi muovikorttitulostimissa on myös vaihtoehtoja tulostaa kortin yhdelle tai molemmille puolille.

Mitä ovat PVC-korttitulostimet?

Tämäntyyppinen tulostin siirtää tai tulostaa kuvan digitaalisesta tiedostosta kortille. Ne ovat koneita, jotka voivat muovikortteihin tulostamisen lisäksi myös koodata ne. Ne suorittavat molemmat tehtävät samassa prosessissa. Kortit ovat yleensä salattuja, ja ne tallentavat tiedot sirulle, magneettijuovalle, RFID- tai painettu viivakoodi jonka avulla ne voidaan tunnistaa ja yhdistää tiettyyn käyttäjään. Muovikortissa voidaan käyttää useita tunnistustekniikoita, joten tulostimessa on oltava asianmukainen koodauslaite..

PVC card printer by sublimation

Sen käyttö on yleistä kaikilla aloilla, joilla tarvitaan henkilöiden tunnistamista, koska kortit mahdollistavat tietojen koodaamisen, joiden avulla haltija voidaan nopeasti tunnistaa ja siten validoida luvat tai muut kerätyt tiedot. Tämä auttaa virtaviivaistamaan panosten ja tuotosten kulkua sekä minimoimaan mahdolliset virheet. Esimerkiksi monissa tapahtumissa, kuten kongresseissa tai festivaaleilla, julkisissa tai valtion virastoissa, suurissa toimistorakennuksissa jne.

Toinen alue, jossa PVC-korttien tulostaminen on yleensä vähittäiskaupoissa. Nämä tulostimet ovat erittäin hyödyllisiä muun muassa kanta-asiakasohjelmien, yhteistyökumppaneiden tai lahjakorttien tarjoamisessa. Esimerkkinä tästä ovat kuntosalit, joissa on henkilökohtaiset kortit pääsyä niiden tiloihin, supermarketteja, joilla on kanta-asiakasohjelmia, joiden avulla voi saada alennuksia ja etuja tuotemerkissä, tai vaatekauppoja, jotka tarjoavat muun muassa lahjakortteja.

Vaikka PVC-korttien käyttö on laajalle levinnyttä, nämä tulostimet voivat tulostaa muun tyyppisille materiaaleille. PVC on RAE:n mukaan "termoplastinen hartsi, jota saadaan polymeroimalla vinyylikloridijohdannaisia ja jota käytetään usein eristyksissä ja putkissa". On olemassa kortteja, jotka on valmistettu muunlaisista muoveista, kuten PET:stä, PC:stä, PP:stä tai ABS:stä. On myös mahdollista löytää paperisia, puisia tai biomuovisia kortteja. Valitusta materiaalista riippuen on tarkistettava, että tulostinmalli pystyy tulostamaan kyseiselle korttityypille.

PVC-korttitulostimien tyypit

Logiscenterissä erotamme toisistaan kahdenlaisia muovikorttitulostimia, kun otetaan huomioon seuraavat seikat painotyyppi: väriaineen sublimaatio tai uudelleensiirto. Ne voidaan myös erottaa toisistaan tulostuskapasiteetin mukaan, joko keskisuuren tai suuren kapasiteetin mukaan..

Tarkastellaanpa kunkin PVC-korttitulostintyypin ominaisuuksia:

Tulostustyypistä riippuen

Kuten olemme jo maininneet, PVC-korttitulostimet voivat tulostaa kahdella tulostusmekanismilla. Kerrotaanpa, miten kumpikin toimii:

  • Sublimaatiotulostus Värisublimaatiotulostimet käyttävät nauhaa, joka sisältää neljä YMCK-väriä, jotka on levitetty nauhaa pitkin raidoittain. Värit painetaan yksitellen halutulle alueelle lämmön avulla. Itse asiassa, vaikka tulostustusidea on samanlainen kuin neljän värin prosessissa (YMCK), yleensä tämäntyyppinen tulostin korvaa K-värin suojaavalla lakalla, joka vaimentaa valokuvan värejä. Tuloksena tämäntyyppinen painatus tuottaa korkealaatuisia kuvia, koska siinä ei käytetä rasterointia.
  • Uudelleensiirto: Nämä mallit eivät tulosta suoraan kortille, vaan tekevät sen kalvolle, joka myöhemmin kiinnittyy korttiin.

On syytä mainita, että myös seuraavat mahdollisuudet ovat olemassatulostus vain yhdelle tai kahdelle puolelle. On olemassa tulostimia, jotka kääntävät kortin automaattisesti ja tulostavat sen kaksipuolisesti. Mutta ne, jotka tulostavat kahdelle puolelle, tekevät sen automaattisesti. Tyypillisesti kortin etupuoli tulostetaan värillisenä ja takapuoli yksivärisenä..

Perustuu tulostuskapasiteettiin

Toisaalta muovikorttitulostimet voidaan luokitella niiden tulostettavuuden mukaan. Kerrotaanpa, mitkä ovat kunkin tulostimen erot:

    Mid-range card printers
  • Keskitason korttitulostimet: täyttää perustoiminnot, kuten yksipuolisen tulostuksen, koodausvaihtoehdot jne. Tämä ja niiden helppo käsiteltävyys tekevät niistä ihanteellisia akkreditointi- ja tunnistussovelluksiin.
  • High-capacity card printers
  • Suurikapasiteettiset korttitulostimet: Tunnetaan myös nimellä ammattimaiset korttitulostimet. Niissä on kehittyneempiä toimintoja, kuten kaksipuolinen tulostus, automaattinen syöttö tai päällyslakkojen (kirkkaat ja hologrammit) käyttö. Lisäksi niiden kapasiteetti ja tulostusnopeus ovat suuremmat.

Kaikki altistetut vaihtoehdot voidaan täysin räätälöidä vastaamaan yrityksesi tarpeita.

PVC-korttien tyypit niiden koodauksen mukaan

Jokainen muovikorttitulostin tarvitsee toimiakseen kunnolla yhden tärkeimmän kulutushyödykkeen: itse PVC-kortit. Tässä ovat yleisimmät muovikorttityypit, joita saatat kohdata:

RFID- tai proximity-kortit

Osoitteessa RFID- tai proximity-kortit, tiedot tallentuvat sirulle, eikä fyysistä kosketusta lukijaan tarvita. Ne soveltuvat erinomaisesti kulun- ja läsnäolonvalvontaan.

Älykortit, sirukortit tai älykortit

Osoitteessa Älykortit, sirukortit tai älykortit, tiedot tallennetaan sirulle (muistiin tai mikroprosessoriin). Joissakin muistisiruissa on koodaus- ja kirjoitussuojaus. Ne soveltuvat erinomaisesti digitaaliseen allekirjoitukseen ja pääsynvalvontaan.

Magneettijuovakortit

Various plastic cards

Tämäntyyppisissä korteissa tiedot tallennetaan magneettijuovalle, mikä mahdollistaa personoinnin. Ne sopivat erinomaisesti kanta-asiakaskortteihin niiden alhaisen hinnan vuoksi. On olemassa kahdenlaisiamagneettijuovakortti:

  • Matala koersiivisuuskaista (Lo-Co): niitä suositellaan tilanteisiin, joissa kortit vanhenevat tai niitä käytetään vähän, koska niiden nauhan kestävyys on pienempi. Esimerkkejä ovat kanta-asiakassovellukset, mainoskortit tai lahjat sekä suurten määrien myöntäminen, koska kunkin kortin tuotantokustannukset ovat pienemmät. Sen magneettijuova on yleensä ruskea.
  • Korkea koeritiivisuuskaista (Hi-Co): vaativat vahvemman magneettivoiman niiden koodaamiseen ja poistamiseen. Se on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön sovelluksissa, joiden voimassaoloaika on pitkä (kaksi vuotta) ilman, että sitä tarvitsee uusia. Se on hyödyllinen myös ympäristöissä, joihin kohdistuu voimakasta säteilyä, magneettikenttiä tai aggressiivisia aineita. Sitä käytetään yleensä kulun- ja läsnäolonvalvonnassa. Sen magneettijuova on musta.

Kulutustarvikkeet

Viivakoodi(yksiulotteinen tai kaksiulotteinen) on tämäntyyppisten korttien tietojen koodauselementti. PVC-kortteihin voidaan koodata vaihteleva määrä tietoa.

Uudelleentulostettavat kortit

Perinteisten sublimaatio- ja lämpösiirtokorttitulostimien lisäksi on olemassa myös toinen tekniikka, jonka avulla voit tulostaa ja poistaa saman kortin. Tämäntyyppiset tulostimet sopivat erinomaisesti sellaisten korttien tulostamiseen, joiden tulostetut tiedot eivät ole pysyviä, kuten liikkeenjohdon kortit.

Joitakin kortteja voidaan tulostaa ja pyyhkiä jopa 500 kertaa. Niitä pidetään taloudellisena ja ympäristöystävällisenä ratkaisuna, koska ne sisältävät lämpöherkkää materiaalia, joka näkyy tai katoaa lämpötilan mukaan.

Top PVC-korttitulostimen valmistajat

Logiscenterissä työskentelemme markkinoiden parhaiden muovikorttitulostinmerkkien kanssa. Jotkut tunnetuimmista ovat Evolis, Zebra, Fargo, Datacard, HID tai ID Tech, vaikka löydätkin paljon muuta laajasta luettelostamme.

Consumables

Vaikka, kuten jo selitettiin, tärkein kulutushyödyke on muovikortit, jotta niille voidaan tulostaa, tämäntyyppisissä tulostimissa on myös muita kulutushyödykkeitä, jotka on otettava huomioon. Nauhat ovat välttämättömiä sublimaatiotulostuksessa. PVC-korttitulostimien käyttöä voidaan täydentää useilla lisävarusteilla, kuten korttipidikkeillä, tai magneettijuovan ja korttisirun lukijat. Emme saa myöskään unohtaa tarvetta hankkia ohjelmisto mukauttaa korttien ulkoasua. Ohjelmien avulla voit käyttää tietoja automaattisesti käyttämällä olemassa olevaa tietokantaa, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot.

Jokaisessa muovikorttitulostimessa voi olla useita lisävarusteita, jotka parantavat tai helpottavat sen toimintaa. Voit myös lisätä sovitin- tai liitäntäkaapeleita, esimerkiksi.

Jos sinulla on edelleen vaikeuksia oikean PVC-korttitulostimen valinnassa tai sinulla on lisäkysymyksiä, soita asiantuntijoillemme, autamme sinua mielellämme.