Viivakoodiskannereita on nyt helpompi käyttää kuin koskaan ennen. Kaukana ovat ne ajat, jolloin jouduit käsittelemään dekooderilaatikoita ja useita kaapeleita kaikkialla - liitä vain skannerin kaapeli tietokoneeseen, ja se on valmis käyttöön heti laatikosta ulos!

Vaikka niiden käyttö on helpottunut, lukulaitteiden vaihtoehtoja ja lajikkeita on nyt enemmän. Oikean lukulaitteen valitseminen voi olla haastavaa, jos ei ymmärrä eri tyyppejä ja vaihtoehtoja. Ensimmäinen askel oikean skannerin löytämiseksi on tunnistaa erityistarpeet:

 • Missä skanneria käytetään? Onko se kestävä ympäristö?
 • Kuinka usein sitä käytetään?
 • Millaisia ​​viivakoodeja aiot lukea?
 • Miten skanneria käytetään?
 • Voiko se pysyä yhteydessä tietokoneeseen?
 • Skannerin käytön tunteminen auttaa sinua päättämään, minkä tyyppistä skanneria, muotoa ja muita vaihtoehtoja tarvitset. Kunkin näiden tekijöiden ymmärtäminen auttaa sinua löytämään oikean skannerin tarpeisiisi.

Viivakoodilukijoiden tyypit

 • Láser: Tämä on tunnetuin skannerityyppi. Se käyttää punaista diodilaseria lukemaan viivakoodin mustien ja valkoisten kohtien heijastusta. Laserskannerit pystyvät lukemaan vain tavallisia lineaarisia (1D) viivakoodeja. Vakiolaserskannerit pystyvät lukemaan viivakoodin koosta riippuen muutamasta senttimetristä puoleen metriin. On olemassa myös laajemman kantaman laserkeilaimia, joiden kantama on 10 metriä, kun käytetään suuria tarroja, joissa on matalan tiheyden koodit.
 • Lineal imager: Lineaariset kuvaskannerit muistuttavat lasereita siinä mielessä, että myös ne lukevat vain 1D-viivakoodeja. Laserista heijastuvan valon lukemisen sijasta ne kuitenkin ottavat kuvan viivakoodista. Tämäntyyppisistä skannereista on tullut erittäin hyvä korvaaja laserskannereille, koska niiden lukuetäisyydet ovat parantuneet, ne pystyvät lasereihin verrattuna paremmin rekonstruoimaan huonosti painettuja tai vaurioituneita koodeja ja niiden kustannukset ovat alhaisemmat. Viime vuosina tämä 1D-lukijavaihtoehto on syrjäyttänyt laservaihtoehdon.
 • Aluekuvaus (2D) al igual que los generadores de imagen lineal, el de imagen 2D (bidimensional) también captura una imagen del código para analizarla. Sin embargo, a diferencia de los dispositivos lineales, puede descifrar cualquier tipo de código de barras, tanto los unidimensionales como los bidimensionales. Otra ventaja que ofrecen los lectores con motor imager 2D es que toman imágenes con mayor definición y pueden leer los códigos en cualquier dirección. Esto permite que la orientación del código de barras no sea tan importante para leerlo, mientras que con un láser o un lineal imager hay que colocar el haz de lectura horizontalmente sobre el código. Esto permite que los imager 2D ofrezcan velocidades de lectura más rápidas con menor puntería. Por otro lado, el imager 2D también puede interpretar códigos mostrados sobre cualquier superficie, incluyendo monitores, pantallas de móviles o incluso grabados en piezas. Gracias a su gran versatilidad y capacidad de lectura, es una tecnología cada vez más popular en todas las industrias para acelerar las aplicaciones de escaneo y ampliar los usos de los códigos de barras. Está presente en las áreas donde se trabaja con códigos bidi, como el sector farmacéutico o los laboratorios.

Lukijatyypit muodon mukaan

Kun tiedät, minkä tyyppistä lukijaa tarvitset, seuraava suuri kysymys on, minkä tyyppistä lukijaa tarvitset. Useimmat meistä tuntevat vähittäismyymälöissä ja supermarketeissa käytettävät pistoolimalliset ja tiskin ulkopuoliset peruslukijat. Skannereissa on viisi päämuotoa, ja jokaisella on omat etunsa riippuen sovelluksesta ja siitä, miten lukijaa käytetään.

  Lector de código de barras manual
 • Käsiskannerit: Nämä ovat yleisimpiä skannereita, ja ne ovat erittäin helppokäyttöisiä, kun osoitat skannerilla viivakoodia ja painat liipaisinta. Useimmat mallit tukevat myös handsfree-toimintoa. Käsiskannereita on saatavana myös langattomina, jotta vältät kaapelisotkun ja lisäät liikkuvuuttasi.
 • Lector de código de barras de presentación
 • Esittely: Ne on suunniteltu siten, että ne voidaan asettaa työtasolle tai jalustalle, eikä niitä tarvitse nostaa tai pitää kädessä. Nämä lukulaitteet on tehty handsfree-skannausta varten, eikä niitä tarvitse aktivoida lukemiseen. Samoin esittelyskannereissa ei ole yhtä osoitinta, kuten käsiskannereissa, vaan niissä on suuret lukualueet, jotka vähentävät osoittamisen tarvetta. Tämäntyyppisiä skannereita käytetään vähittäismyymälöissä, koska niiden avulla on helppo skannata monia kohteita nopeasti. Esitä viivakoodi skannerin eteen, ja se lukee sen automaattisesti.
 • Lector de código de barras automatizado
 • Automaatio: Kiinteä lukulaite on hieman erikoistuneempi kuin muut tyypit, sillä se on tarkoitettu integroitavaksi suurempaan automaattiseen järjestelmään. Nämä skannerit on tarkoitettu asennettaviksi liukuhihnalle tai kioskiin, eikä niissä ole tyypillistä liipaisinta tai painiketta skannausta varten. Usein nämä skannerit ovat aina päällä tai ne aktivoidaan ulkoisilla antureilla tai ohjaimilla. Kiinteitä skannereita on saatavana useilla eri nopeuksilla, jotta ne soveltuvat jopa erittäin nopeisiin kokoonpanolinjoihin ilman käyttäjän toimenpiteitä.
 • PDA
 • PDA: Mobiilipäätelaitteet tarjoavat enemmän kuin perusskannerit, ja ne tarjoavat täydellisen vapauden, koska sekä tietokone että skanneri ovat yhdessä laitteessa. Siinä missä muut skannerit on kytkettävä tietokoneeseen, kämmenmikrot voivat liikkua vapaasti ja tallentaa tietoja sisäiseen muistiinsa tai kommunikoida Wi-Fi- tai WLAN-verkon kautta. Mobiilipäätteet ovat ihanteellisia sovelluksiin, jotka edellyttävät todellista liikkuvuutta, kuten varastonhallintaan ja omaisuuden seurantaan.

Liitettävyys vastaan johdotus

Jokaisen skannerin on oltava yhteydessä tietokoneeseen, jotta se voi välittää viivakooditiedot käyttämässään ohjelmistossa. Aikaisemmin käytössä oli vain langallisia skannereita, jotka yhdistettiin suoraan tietokoneeseen kaapelilla. Nämä ovat edelleen yleisin skannerityyppi, ja ne ovat yleensä yhteydessä tietokoneeseen USB-liitännän kautta. Langalliset skannerit on helppo asentaa, ja ne ovat edullisin vaihtoehto.

Langattomat skannerit ovat nykyään yleistyneet, koska niiden kustannukset ovat tulleet paljon edullisemmiksi. Nämä kannettavat skannerit toimivat samalla tavalla kuin langalliset skannerit, mutta skanneri kommunikoi tukiasemaan langattomasti. Tukiasema yhdistetään tietokoneeseen kaapelilla. Tietokoneessasi ei tarvitse olla mitään langatonta tukea, sillä tukiasema ja skanneri hoitavat kaiken tämän. Kytke vain tukiasema, yhdistä skanneri ja tukiasema ja olet valmis aloittamaan skannauksen. Langallinen skanneri on erittäin helppo vaihtaa langattomaan, sillä se ei vaikuta tietokoneeseen tai ohjelmistoon.

Useimmat langattomat skannerit käyttävät Bluetooth-yhteyttä, jonka kantama on yleensä 10 metriä. On olemassa joitakin erityisiä, omia langattomia Bluetooth-yksiköitä, jotka voivat lähettää yli 40 metrin etäisyydelle. Joissakin malleissa on myös lisäominaisuuksia, joita langalliset skannerit eivät tarjoa, kuten erämuistitilat ja suora pariliitäntä, jolla voidaan muodostaa pariliitos suoraan laitteen kanssa. Näin se sopii täydellisesti käytettäväksi kannettavan tietokoneen, tabletin tai puhelimen kanssa, jossa on sisäänrakennetut Bluetooth-ominaisuudet. Langattomat skannerit voivat tarjota suuremman liikkuvuuden ja vapauden kaapelisotkusta missä tahansa sovelluksessa.

On myös skannereita, jotka kommunikoivat radioteitse. Nämä skannerit toimivat samanlaisella järjestelmällä kuin Bluetooth, ja ne muodostavat yhteyden tukiasemaan tai joissakin tapauksissa antenniin, joka toimii vastaanottimena. Bluetoothiin verrattuna tämäntyyppinen yhteys mahdollistaa vähemmän häiriöitä esineiden kanssa, suuremman etäisyyden skannerin ja vastaanottimen välillä, jopa 100 metriä, ja mahdollisuuden liittää useampia lukijoita samaan antenniin, joissakin laitteissa jopa 32 lukijaa.

Kestävyys

Riippumatta siitä, missä ympäristössä käytät skanneria, kestävyys on aina otettava huomioon. Ympäristö on tärkeä tekijä, mutta sinun on myös harkittava, miten skanneria käytetään. Saatat olla tavallisessa ympäristössä, mutta jos skannereita käytetään väärin, kestävämpi vaihtoehto auttaa säästämään aikaa ja rahaa myöhemmin.

Useimmat skannerit on suunniteltu päivittäiseen käyttöön toimisto- tai kaupallisessa ympäristössä. Satunnainen pudotus silloin tällöin ei haittaa.Mutta jos käytät skannereita varastossa tai ulkotiloissa, kannattaa harkita kestävää laitetta.Eroavaisuudet kestävän ja tavallisen mallin välillä ovat melko suuret.Kestävät yksiköt ovat täysin pöly- ja kosteussuojattuja, ja ne kestävät toistuvia 1,5 tai 2 metrin pudotuksia betoniin.Kumisaappaalla varustettuna ne kestävät kovaakin väärinkäyttöä, ja joitakin niistä voidaan jopa käyttää vasarana ongelmitta!

Kestävän lukulaitteen tunnistaa aina kirkkaan keltaisesta, oranssista tai vihreästä kotelosta. Ne saattavat olla kalliimpia, mutta lukijan rikkoutuessa menetetty aika ja sen vaihtokustannukset tasoittavat nopeasti lisähinnan.

Kun viivakoodiskannereita on nykyään tarjolla niin paljon, on tärkeää löytää oikea laite yrityksesi tarpeisiin.Päätöksentekoprosessia helpottaa, kun määrittelet, miten aiot käyttää skanneria ja mitä ominaisuuksia tarvitset.Jos sinulla on vielä vaikeuksia tai lisäkysymyksiä, soita skanneriasiantuntijoillemme.Autamme mielellämme.

Logiscenterissä työskentelemme markkinoiden parhaiden viivakoodiskannerimerkkien kanssa.Jotkut tunnetuimmista ovatDatalogic, Honeywell, Unitech, Zebra, Code o Socket, mutta löydät paljon muuta laajasta luettelostamme.

Jos sinulla on edelleen vaikeuksia oikean viivakoodinlukijan valinnassa tai sinulla on lisäkysymyksiä, soita asiantuntijoillemme, autamme sinua mielellämme.